Gemeente Gehandicaptenzorg Borgerstein

Onze troeven

Een waaier van ondersteuningsvormen

Borgerstein biedt verschillende vormen van ondersteuning aan, afhankelijk van je mogelijkheden, de zorgvraag en de ondersteuningsnood. We vertrekken vanuit wat jij nodig hebt en jij graag wil. De verschillende ondersteuningsvormen kunnen op een eenvoudige manier gecombineerd worden. Samen stippelen we een ondersteuningsplan uit, dat voldoet aan jouw specifieke wensen en noden. 

Kleinschaligheid binnen een grote voorziening

Eind 2021 verhuizen we naar een spiksplinternieuw gebouw. Borgerstein is een grote voorziening, maar we zetten in op kleinschaligheid en huiselijkheid. We kiezen bewust voor kleine leefgroepen, waar ondersteuning op maat wordt aangeboden. Persoonlijke aandacht staat centraal in elke groep.

Uitgebreide expertise

Borgerstein heeft jarenlange ervaring in de ondersteuning van personen met een beperking. Ervaren medewerkers staan garant voor een enorme expertise over diverse beperkingen. In Borgerstein werken we multidisciplinair. In teamverband werken we samen aan dezelfde doelstellingen. Elk teamlid werkt vanuit eigen expertise en een eigen takenpakket. Zo kunnen we je op jouw maat een antwoord bieden: informatie en advies, begeleiding en ondersteuning, warme zorg en een enthousiast duwtje in de rug.

Divers dagbestedingsaanbod

In Borgerstein is er altijd wel iets te doen. Wij hebben een breed aanbod van dagbestedingsactiviteiten die afgestemd worden op de individuele interesses en mogelijkheden. We streven dus naar een activiteitenaanbod op maat. Samen met jou gaan we op zoek naar wat jij graag wil doen. Dat kan een activiteit in groep zijn of een zelfstandige activiteit. Het dagcentrum organiseert ook sportactiviteiten. We proberen in te spelen op de vragen die cliënten hebben. Momenteel gaan we zwemmen, fitnessen, paardrijden, wandelen, ... We doen ook mee aan de Special Olympics en aan verschillende G-sportinitiatieven.

Een warme aanpak

Borgerstein wil op de eerste plaats een warme en veilige ‘thuis’ zijn in een gezellige, liefdevolle en groene omgeving. We staan klaar om mensen met een beperking en hun netwerk te ondersteunen in het bereiken van een zo hoog mogelijk kwaliteit van bestaan. We respecteren elke persoon voor wie hij of zij is.

In verbinding met de buurt

In het najaar verhuizen we naar de nieuwbouw op het domein. Borgerstein zal ‘deel uitmaken’ van de Borgerwijk. Een wijk, waar allerlei woon- en zorgvormen naast elkaar zullen bestaan. Op die manier wordt onze voorziening geïntegreerd in de wijk en komt de buurt letterlijk naast ons wonen. We willen mensen met een beperking alle kansen bieden en ruimte geven om waardevol te zijn in en voor hun omgeving. Dat doen we samen met de cliënt en zijn netwerk, maar ook met vrijwilligers en buurtbewoners.