Eddy

cliënt - 'Wonen in de stad'

“Ik woon in Mechelen in een groot huis in de Schijfstraat. Het is er nog allemaal nieuw: nieuwe kamers, nieuwe meubels, nieuwe bedden... Vorig jaar in juni zijn we verhuisd. We wonen er met zestien en we komen goed overeen. We doen alles zelf. We maken goede afspraken. We gaan samen naar de markt om inkopen te doen. Af en toe gaan we samen een pintje pakken. Het is tof om eens buiten te komen.

Ik zit vaak op mijn kamer te tekenen en te schilderen. Dat doe ik het liefst. Ik speel ook muziek. Ik heb een synthesizer en een drumstel. Als ik muziek maak, doe ik mijn deur dicht en zet ik mijn koptelefoon op. Ik zing graag mee met bekende liedjes. Ik ben fan van Elvis en van Will Tura. Elvis is al lang overleden, maar Will Tura zingt nog altijd goed. Ik heb hem ooit zien optreden in Antwerpen. Dat was een hele belevenis! Iets om nooit te vergeten.

Koken doe ik ook graag. Opvoeder Jan is de chef in de keuken; ik ben de hulpchef. Dan help ik spaghetti bereiden. Jan zorgt ook elk jaar voor paaseieren! ’s Avonds komt mijn mentor Cindy langs. Dat is een hele lieve. Ze helpt in het huishouden en ze blijft slapen. ’s Ochtends vertrekt ze dan weer.

Overdag ga ik naar het dagcentrum in Borgerstein. Vandaag heb ik marsepeinrolletjes gemaakt in de kookles. Ik heb er al geleerd hoe ik een ei kan bakken. Ik maak soms een spiegelei voor iedereen die er zin in heeft.

Het is leuk om in Mechelen te wonen. Ik ben er geboren en ik ken de stad goed. Ik wandel er graag in rond. Er is veel veranderd de laatste jaren. Het is erg mooi geworden. Ik ben trots op Mechelen. En op KV Mechelen! Ik ga geregeld kijken. Een vrijwilliger gaat dan met me mee. Ik ben al mijn hele leven supporter.

Ik hou ook van de zee en van schelpen zoeken. En van snuisteren in de winkeltjes, op zoek naar een mooi souvenir. Er is zoveel om naar uit te kijken!”