Dagondersteuning

Dagbesteding in het dagcentrum

In Borgerstein is er altijd wel iets te doen. In ons dynamische dagcentrum garanderen we een ruim aanbod dat zich flexibel afstemt op de vraag van de cliënt. Samen met jou gaan we op zoek naar wat je graag doet en bieden we activiteiten aan op maat.

Elke cliënt kan zijn persoonsvolgend budget (deels) inzetten voor dagbesteding in het dagcentrum. Ook RTH-cliënten kunnen gebruik maken van het dagcentrum. Er wordt gewerkt met groepjes van gemiddeld 10 cliënten. Het aanbod wordt steeds in halve dagen gegeven. Je kiest uit het voltijds aanbod (5 volle dagen per week) of het deeltijds aanbod (enkele halve dagen per week). 

Welke activiteiten bieden we onze cliënten aan?

  • Creatieve activiteiten:

Creatief zijn kan op vele manieren. Dat kan gaan van knutselen met allerlei materialen tot het maken van producten (met klei, hout, papier, textiel of kaarsen maken). Maar ook een toneelstukje opvoeren of quizzen doen wij al eens graag.

  • Arbeidszorgatelier:

We werken samen met externe partners, waarvoor we kleine werkjes opknappen zoals het sorteren van speelgoed voor de kringloopwinkel, inpakken van relatiegeschenken, maken van servettenhouders enzovoort.

  • Kookatelier:

We maken koekjes voor vergaderingen of soep voor het personeel, maar ook gezonde tussendoortjes of confituur. Uit ons kookatelier komen de lekkerste geuren je van ver tegemoet.

  • Mediagerichte activiteiten:

Werken aan de pc, met een tablet aan de slag of gewoon de krant lezen, ook daarvoor kan je bij ons terecht. Of je werkt misschien graag mee aan onze ‘Gazet van het Dagcentrum’? Vier keer per jaar brengen we een krantje uit waarin je kan volgen wat we allemaal gedaan hebben.

  • Sportactiviteiten:

Vanuit onze campus gaan we sporten in verschillende sportzalen in de buurt. We gaan er netballen, fitnessen, voetballen en badmintonnen. We werken ook samen met een manege waar we terecht kunnen om te gaan paardrijden. Zwemmen doen we in het nabijgelegen Maanhoevebad. Maar ook op de campus voorzien we bewegingsactiviteiten zoals fietsen, boccia, rolstoeldansen, wandelen…

  • Inclusieve projecten:

Vanuit ons dagcentrum gaan we ook in kleine groepjes werken in scholen of winkels. We werken ook met projecten. Zo maken we seizoensgebonden knutselwerkjes om de bibliotheek van Sint-Katelijne-Waver op te fleuren of zorgen we voor de versiering van zomerbars in de dorpen rondom, om er maar enkele te noemen. Ook voor een klusje in de buurt zijn we te vinden.

  • Muziek:

Samen muziek maken of beleven staat voorop. Je hanteert grotere of kleinere instrumenten en neemt deel aan verschillende muzikale spelvormen en uitdagingen of je zingt of luistert gezellig mee.

  • Belevingsgericht aanbod:

We hebben ook een aanbod voor cliënten die nood hebben aan rustige, belevingsgerichte activiteiten zoals snoezelen, voelspelletjes of relaxatie. Je hoeft niet altijd zelf actief te zijn; je kan ook mee genieten van een gezellige sfeer.

En dit alles op maat!

Dagbesteding in de woning

Deze vorm van dagbesteding bieden we voorlopig alleen maar aan residentiële cliënten. Dit aanbod heeft een informeler karakter en zal op vraag van de cliënt individueel (of samen met  andere leefgroepcliënten) aangeboden worden. Indien je nood hebt aan een extra snoezel- of relaxatiemoment, dan kan dit door een begeleider verzorgd worden. Wil je graag meehelpen om je kamer en/of woonruimte te verfraaien, dan kan er samen met medecliënten deelgenomen worden aan een knutselmoment.